Informacije za bolnike

Vse potrebne informacije, zbrane na enem mestu.

Življenje je naporno že samo po sebi. Ko nas v življenju pričaka zahtevna operacija ali manjši kirurški poseg, razmišljamo tudi o temnejših scenarijih. Na svetovnem spletu so tudi nepreverjene informacije, kar nas dodatno lahko spravi v negotovost. Mnogi naši pacienti so izrazili željo, da bi radi dobili jasne, enostavne odgovore na nekatera ključna vprašanja, ki so njih ali njihove bližnje begala zadnje dni pred operacijo. Prav zaradi tega smo za vas pripravili rubriko informacij za bolnike, kjer najdete ključne, strokovno preverjene informacije o vseh storitvah, ki jih ponuja Kirurgija Bitenc. Informacije so zbrane na podlagi naših strokovnih izkušenj. 

V rubriki pogosta vprašanja se nahajajo odgovori na nekatera ključna vprašanja. Vas zanima, kdaj boste prejeli izvide po operaciji pljuč? Ali bodo šivi ostali vidni? Preberite si več v rubriki pogostih vprašanj. Vas zanima, kakšna je klinična pot pacienta od prvega srečanja do dne, ko bo zapustil našo bolnišnico? Informacije najdete pod kategorijo kliničnih poti. Poznate Zakon o pacientovih pravicah? Najdete ga med uporabnimi spletnimi povezavami. 

Navodila pred operacijo
Naš glavni cilj je vaša varnost in uspešno okrevanje po operaciji. Zato upoštevajte spodaj navedena navodila pred operacijo!

Splošna navodila pred operacijo


Datum in uro sprejema v bolnišnico vam bomo sporočili po telefonu. Žal lahko občasno pride do sprememb v programu, o čemer pa vas bomo pravočasno obvestili. Naš glavni cilj je vaša varnost in uspešno okrevanje po operaciji. Z upoštevanjem naslednjih navodil, lahko k temu pripomorete tudi sami:

  • Pravočasno nas obvestite, če se pojavijo spremembe v vašem zdravstvenem stanju (dobite telesno temperaturo, prehlad, vnetje)
  • Vsaj 7 dni pred operacijo prenehajte z jemanjem Aspirina in drugih zdravil, ki vplivajo na strjevanje krvi (Andol. Tagren, Naprosyn, vitamin E in različni zeliščni pripravki) oz. se posvetujte z osebnim zdravnikom.
  • Prenehajte s kajenjem in ne uživajte alkoholnih pijač.

Za sprejem v bolnišnico morate biti tešč. Zadnji obrok hrane lahko zaužijete najmanj 6 ur pred sprejemom. Hrana dan pred operacijo naj bo lahka.

  • Zjutraj, pred odhodom v bolnišnico se dobro stuširajte ali skopajte, da zmanjšate možnost infekcije. Ne brijte predvidenega področja operacije, ker bomo to opravili v bolnišnici.
  • Odstranite vsa ličila, lak za nohte ali umetne nohte zaradi lažjega spremljanja cirkulacije in manjše možnosti infekcije. Prav tako odstranite ves nakit.
  • S seboj prinesite vsa zdravila, ki jih jemljete redno. Z majhnim požirkom vode popijte zdravila za zniževanje krvnega pritiska, ostalih zdravil na dan operacije ne jemljite.
  • Priporočljivo je, da s seboj prinesete toaletne potrebščine in copate, drugih stvari ne potrebujete.
  • Ortopedske pripomočke (očala, leče, zobne proteze) boste morali pred posegom odstraniti.
  • Doma pustite tudi vse dragocene stvari, kreditne kartice in večje količine denarja.
  • Dogovorite se za spremstvo ob odpustu iz bolnišnice.

 

Priponke