Artroskopski poseg nam ob minimalnem operativnem posegu omogoča natančen pregled sklepa in največkrat tudi odpravo težav.

Artroskopijo opravimo v lokalni anesteziji tako, da bolečin med posegom ne čutite. Pri posegu ležite na operacijski mizi na hrbtu. Z lokalnimi injekcijami anestetika omrtvimo notranjost kolenskega sklepa in področja, kjer vstopimo v sklep. Ves čas ste pri polni zavesti in lahko opazujete notranjost kolenskega sklepa in operacijo po ekranu. Po končanem posegu odidete domov in nadaljujete zdravljenje po naših navodilih.

Opis operacije

Artroskopija je operativni poseg, kjer na kolenu napravimo dva do tri pol centimetrska reza in v kolenski sklep uvedemo poseben inštrument in majhno sondo, skozi katero se po optičnih vlaknih in kameri slika prenaša na ekran. Koleno napolnimo z tekočino pod pritiskom.

Z uporabo specialnih inštrumentov pregledamo kolenski sklep, ter po potrebi popravimo ali odstranimo okvarjena tkiva. Ker napravimo v sklepno ovojnico le nekaj malih rezov je bolečina po operaciji bistveno manjša kot pri klasičnih odprtih operacijah, prav tako so redkejše komplikacije in krajša hospitalizacija.

Artroskopijo opravimo v lokalni anesteziji tako, da bolečin med posegom ne čutite.

 

Priponke